Placările ceramice sunt relativ ușor de făcut, îți trebuie doar scule și materiale de calitate, ochi critic și îndemânare. Tehnica se învață și este plin internetul de sfaturi și tutoriale de unde poți afla ce trebuie să faci pentru a avea baia placată cu faianță.

Mai jos aveți un tutorial care vă poate lăsa impresia că este foarte ușor să-ți pui singur faianța în baie.

Sunt câteva mici trucuri care nu sunt prezentate în acest clip.

Unul dintre aceste trucuri este acela că este bine să udați plăcile de faianță înainte de a le aplica pe adeziv. Astfel facilitați o mai bună priză între ele și adeziv.

Un alt lucru demn de menționat este acela că deși se începe placarea cu rânduri succesive de jos în sus, trebuie să nu începeți niciodată cu primul rând, ci cu al doilea situat la o distanță cu 1-2 cm mai jos decât ar veni înălțimea primului rând de faianță. Doar astfel veți putea să jonglați cu denivelările din pardoseală pentru a putea avea faianța montată în rânduri perfect orizontale.

Din același motiv și la muchiile pereților ar trebui așezată o fracție de placă și nu una întreagă.

De ce este mai scumpă manopera pentru placările ceramice într-o baie mică, decât într-o bucătărie sau baie mare?

După cum ați văzut și în clipul de mai sus, sunt necesare decupaje și tăieri ale plăcilor de faianță în dreptul țevilor și la muchii. Acestea sunt operații destul de migăloase și consumatoare de timp. Cu cât procentul plăcilor ce trebuiesc decupate este mai mare în comparație cu cel al plăcilor întregi, și prețul de manoperă per metrul pătrat va fi mai mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *